Belgische wafels

Wanneer je in België komt, dan moet je echt de Belgische wafels proeven! Het zijn heerlijkheden die aangenaam zacht zijn en worden vaak opgediend met slagroom, jam, stroop of honing. Een streling voor de smaakpapillen die zijn weerga niet kent, een traktatie van jewelste, in één woord, zalig! En natuurlijk kun je deze Belgische wafels ook gewoon thuis maken.

Nodig

Drie eierdooiers en eiwit van drie eieren, tweehonderd gram gesmolten lauwe boter, zevenhonderd milliliter melk van vijftig graden Celsius, een pond witte bloem, een beetje zout, twee kleine lepels vanille extract, tien gram gist en honderd gram basterdsuiker. Een wafelijzer is natuurlijk ook nodig.

Het bereiden

Om de lekkerste Belgische wafels te maken los je eerst de gist op in de warme melk. Je neemt een grote kom en daar doe je de gesmolten boter in, warme melk en de eidooiers. Voeg het gistmengsel toe evenals de suiker, het zout en de vanille. Voeg daarna de bloem en de rest van de melk toe. Het eiwit opkloppen en door het beslag mengen. Laat het mengsel ongeveer een uur rijzen. Verwarm het wafelijzer en doe daarna wat beslag in het midden van het ijzer. Wacht totdat de wafel mooi goudbruin is. Nu meteen opdienen en garneren met wat je lekker vindt. Het grote genieten gaat beginnen!