Stroopwafels maken

Stroopwafels maken is echt niet moeilijk en het is een heerlijke traktatie. Natuurlijk kun je die wafels kopen, maar zelf maken is erg leuk om te doen. Binnen ruim een half uur serveer je de lekkerste zelfgemaakte wafels en iedereen zal heerlijk smullen!

Benodigdheden

Om stroopwafels te maken heb je een pond bloem nodig, een ei, een half pond boter, een half pond suiker, honderd gram melk, wat zout en kaneel. Natuurlijk een klein potje stroop en een kopje bruine basterdsuiker (of een Stevia-variant, als je voor low-calorie wil gaan, natuurlijk). Verder een pannetje en uiteraard een wafelijzer.

Stroopwafels makenWerkwijze

Om de lekkerste stroopwafels te maken moet eerst de boter worden gesmolten die daarna in een grote kom wordt gegoten. Het zout en de suiker toevoegen en roeren totdat een gladde massa ontstaat. Nu de bloem toevoegen evenals het ei en het mespuntje kaneel en daarvan een stevig deeg maken. De stroop met wat boter en de basterdsuiker opwarmen en daarna af laten koelen.

Van het deeg worden balletjes gekneed die in het wafelijzer komen en daarna in de breedte worden doorgesneden.

Smeer een helft in met de stroop en leg de andere helft er weer op. Laat de koek afkoelen en je hebt een heerlijke stroopwafel. Zo eenvoudig is stroopwafels maken! Eet smakelijk!

zelf stroopwafels maken