Zelf wafels maken

Zelf wafels maken is een leuke bezigheid én je zet eens iets anders op tafel. Bovendien is het maken van wafels eenvoudig en ook voor de prijs hoef je het niet te laten.

Wat heb je nodig?

Om zelf wafels te maken heb je, voor vier personen, driehonderd gram bloem nodig. Een halve liter melk hoort er ook bij evenals honderd gram basterdsuiker, maar dan wel witte. Eén ons boter, wat zout, twee eieren, wat bakpoeder en poedersuiker complementeren alle ingrediënten.

zelf wafels maken

Hoe ga je te werk?

Start met de eieren te kloppen en smelt daarna de boter langzaam in een pan. In de kom met de geklopte eieren komen de bloem en bakpoeder. Maak er een mooi mengsel van en daarna kunnen de suiker, het zout en de gesmolten boter erbij.

Alle ingrediënten heel goed mixen en dan langzaam de melk toevoegen totdat een glad beslag ontstaat. Zorg ervoor dat er geen klonten inzitten.

Het wafelijzer kan nu worden voorverwarmd. Het wafelijzer is op temperatuur, dan wat beslag leggen in het midden, dichtdoen en ongeveer drie minuten wachten. De wafel is nu mooi goudbruin en kan worden opgediend met bijvoorbeeld de poedersuiker, met slagroom of met vers fruit. Als je een gezonder alternatief zoekt, check dan zeker hier!